Bij ons kunt van maandag t/m vrijdag van 9:00 - 16:30 terecht voor een APK.

 

Wat is APK ?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle van uw auto is dus belangrijk.

Wanneer en hoe vaak APK keuren

Als u een voertuig in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus van groot belang om te weten wanneer uw voertuig APK- gekeurd moet zijn.

Eerder APK keuren

U kunt uw voertuig al vanaf twee maanden vóór de APK-vervaldatum opnieuw laten keuren. Bij het bepalen van de termijn van twee maanden wordt de APK vervaldatum meegerekend. De nieuwe APK-vervaldatum blijft dan hetzelfde, plus 1 of 2 jaar.

Wat kost een APK

Een APK, voor auto's met een benzinemotor, kost bij ons €39,50. Bij een grote onderhoudsbeurt is de APK gratis.

Op de website van RDW kunt u op basis van het kenteken de APK vervaldatum en overige voertuiggegevens raadplegen.
Klik hier om door te gaan naar de website van RDW.

Garage Pijpers

Franciscanerstr 58
6462 CP Kerkrade
045 545 35 70
info@auto-pijpers.nl
Garage Pijpers

RDW Erkend

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag
Zaterdag
APK - Maandag t/m Vrijdag   

8:00
9:00
9:00

-
-
-

16:45
12:30
16:30